Nowa lokalizacja już otwarta w Glen Ellyn!

Recenzje dla tradycyjnych usług chirurgii zaćmy w pobliżu lasu rzeki, IL

Zespół Kirk Eye Center jest oddany dostarczaniu szerokiej gamy usług okulistycznych, aby zaspokoić Twoje wyjątkowe potrzeby widzenia. Jesteśmy rodzinną praktyką założoną ponad 50 lat temu, obecnie obejmującą trzy pokolenia lekarzy. Przez lata zaufało nam wielu pacjentów, aby zapewnić wysokiej jakości opiekę okulistyczną w bezpiecznym i uważnym środowisku. Zachęcamy do zapoznania się z opiniami naszych pacjentów, aby dowiedzieć się więcej o tym, czego możesz się spodziewać, odwiedzając nas w River Forest lub Gurnee, IL.

FILTRYRecenzje 77  
5.0
DAPI
Recenzja od DM  |  Źródło: Google  |  Grudnia 20, 2023

Gurnee Kirk to moje „biuro domowe”. Niedawno przeszedł operację zaćmy Femto/Lasik w centrum chirurgicznym w River Forest. Nie jestem w stanie opisać, jak profesjonalni, a jednocześnie osobiści byli wszyscy, z którymi się zetknąłem. Od lekarzy i techników, po personel, a nawet wspaniałego kierowcę furgonetki. Wszystko poszło gładko i zostałem poinformowany o każdym calu bardzo udanej procedury. Nawet wizyty kontrolne przekazywane są mojemu długoletniemu optometryście, znajdującemu się niedaleko mnie. Pięć gwiazdek to za mało... potrzebne jest dwadzieścia lub więcej. Wybierz Kirk Eye Center, zawsze będziesz wdzięczny, że to zrobiłeś. Darrell May, Antiochia, Illinois. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od RS  |  Źródło: Google  |  Grudnia 09, 2023

Miałem operację zaćmy w obu oczach i bardzo dobrze się mną zaopiekowali, gorąco ich polecam. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od JO  |  Źródło: Google  |  Mar 08, 2024

Wiedziałem, że w końcu będę potrzebował operacji zaćmy. Próbowałem znaleźć chirurga, ale byłem rozczarowany opiniami, dopóki nie zmieniłem okulisty na doktora Crawforda w Antiochii, który zgodził się, że odniosę korzyści z operacji i polecił Kirk Eye Center w Gurnee. Moje doświadczenie było po prostu cudowne. Wizyty przebiegły szybko i profesjonalnie. Zabieg był BEZBOLESNY, a rekonwalescencja przebiegła bez żadnych problemów! Wyniki przekroczyły moje oczekiwania. W mojej szafie potrafię odróżnić granat od czerni. Nie potrzebuję latarki, żeby zobaczyć podłogę w samochodzie. Widzę tyły moich szafek. Dzięki wyjątkowej operacji i ciągłemu wsparciu, jakie otrzymuję od dr Kirka i doktora Crawforda, jestem niezwykle zadowolony z wyniku! Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od RS  |  Źródło: Google  |  07 maja 2024 r.

Personel jest bardzo dobry w dniu mojej operacji 5/7/24, sprawili, że poczułem się mniej zdenerwowany niż wtedy, gdy wszedłem i chciałem uzyskać lewe oko 👁️ zrobione 5, byli szybcy, gorąco polecam to miejsce Doktor Scarpulla, jest świetna. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od RS  |  Źródło: Google  |  Mar 26, 2024

Właśnie usunięto mi zaćmę i było to przyjemne doświadczenie, zaczynając od przyjaznej recepcjonistki, a następnie całego niesamowitego personelu. Wszyscy upewniali się, że czuję się komfortowo i wyjaśniali, co będzie się działo. Zabieg był szybki i bezbolesny. Gorąco polecam każdemu Centrum Kirk Eye oraz ich przyjazny i kompetentny personel. Dziękuję za uczynienie mojego doświadczenia przyjemnym. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od J.  |  Źródło: Google  |  Luty 28, 2024

Przyjemny personel i czułem się bezpiecznie! Profesjonalizm w każdym aspekcie! Sprawne i szybkie działanie! Dzięki za wszystko! JPH Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od DC  |  Źródło: Google  |  Listopada 29, 2023

Świetne doświadczenie z doktorem Carterem Kirkiem. Zrobił mi ocenę pod kątem operacji zaćmy. Dokładne i kompletne. Zalecił operację lewego oka i przedstawił mi opcje. Jestem wdzięczny za tak uprzejmą i wyrozumiałą doktor. Zadałem wiele pytań, a dr Carter na wszystkie odpowiedział. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od Anonimowy  |  Źródło: Oceny zdrowia  |  Listopada 21, 2023

Doktor Tyler Kirk przywrócił mi wzrok, podczas gdy dwóch innych lekarzy nie mogło tego zrobić. Straciłam wzrok podczas rutynowej operacji zaćmy przeprowadzonej przez innego lekarza. Tylko dr Kirk przeprowadził pomyślną operację i przywrócił mi wzrok. Będę wdzięczny na zawsze. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od SS  |  Źródło: Google  |  Listopada 19, 2023

Bardzo, bardzo zadowolony z usług świadczonych przez Kirk Eye Center. Cały zespół Kirk Eye Center to profesjonaliści, troskliwi i skrupulatni w swoich obowiązkach. Nie mogłabym być bardziej zadowolona z wyniku operacji usunięcia zaćmy. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od BM  |  Źródło: Google  |  Październik 26, 2023

Łatwy parking i gościnny przyjazny personel. Zostałem w pełni poinformowany o tym, co się dzieje. Mam pełne zaufanie do personelu i lekarza. Ufam doktorowi Kentowi Kirkowi oczami. Ponad 20 lat temu miałem lasik u doktora Kenta Kirka i nie mogłem być bardziej zadowolony. Nie czekałam na kataraktę. To śmierdzi starością, ale cieszę się, że mam tak dobrych ludzi, którzy się mną opiekują. Miałam operację zaćmy 18 października 2023 r. To było takie proste, że aż żałuję, że nie zrobiłam tego wcześniej. Minął tydzień i wizja to 20/20. Żadnego bólu Krople do oczu, ale żadnych leków doustnych. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od TB  |  Źródło: Skowyt  |  Październik 06, 2023

Kilka miesięcy temu w Kirk Eye Center przeszedłem operację zaćmy. Doktor Kent Kirk był fantastyczny. Wysłuchał wszystkich moich obaw i sprawił, że poczułam się bardzo komfortowo. Personel był również bardzo profesjonalny. Gorąco polecam, jeśli chodzi o wszystkie Twoje potrzeby związane z pielęgnacją oczu. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od TB  |  Źródło: Skowyt  |  Październik 06, 2023

Kilka miesięcy temu w Kirk Eye Center przeszedłem operację zaćmy. Doktor Kent Kirk był fantastyczny. Wysłuchał wszystkich moich obaw i sprawił, że poczułam się bardzo komfortowo. Personel był również bardzo profesjonalny. Gorąco polecam, jeśli chodzi o wszystkie Twoje potrzeby związane z pielęgnacją oczu. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od RS  |  Źródło: Google  |  Październik 04, 2023

Miałem operację zaćmy na obu oczach w Kirk Eye Center. Mój wzrok był w opłakanym stanie, ale niemal natychmiast po operacji widziałem tak dobrze, że mogłem widzieć w tym domu rzeczy, których nie mogłem zobaczyć przez pięć lat, gdy tu mieszkaliśmy. Personel jest miły i profesjonalny. Gorąco polecam Kirk Eye Center. Dziękuję doktorowi Carterowi Kirkowi i całemu personelowi! WIDZE!! Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od XF  |  Źródło: Google  |  Września 30, 2023

Niedawno miałem zaszczyt poddać się operacji zaćmy przeprowadzonej przez doktora Tylera Kirka i jego wyjątkowy zespół. Powiedzieć, że jestem zachwycony wynikami, byłoby niedopowiedzeniem. Od chwili, gdy trafiłam pod ich opiekę, doświadczenie było po prostu niezwykłe. Wiedza i precyzja doktora Kirka były widoczne podczas całego zabiegu, dzięki czemu był on całkowicie bezbolesny i wygodny. Transformacja mojego wzroku była po prostu cudowna. Wyniki znacznie przekroczyły moje najśmielsze oczekiwania. Nie pamiętam nawet, kiedy ostatnio mój wzrok był tak niesamowity. Pragnę wyrazić moją serdeczną wdzięczność doktorowi Tylerowi Kirkowi i jego oddanemu zespołowi profesjonalistów. Ich umiejętności, empatia i zaangażowanie w opiekę nad pacjentem są naprawdę godne pochwały. Dzięki nim mogę teraz cieszyć się wizją na poziomie, który od dawna wydawał mi się nieosiągalny. Jeśli zastanawiasz się nad operacją zaćmy, z całego serca polecam doktora Tylera Kirka i jego zespół. Poprawili nie tylko mój wzrok, ale także jakość mojego życia, za co jestem im naprawdę wdzięczny. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od IA  |  Źródło: Google  |  Września 21, 2023

Mój tata miał operację zaćmy w ośrodku w Gurnee. Było to bardzo dobre doświadczenie, ponieważ nie tylko zapewnili świetną obsługę klienta, ale doradca chirurgiczny Julissa był świetny i dokładny. Gorąco polecam. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od GS  |  Źródło: Google  |  Września 01, 2023

W zeszłym miesiącu przeszedłem operację zaćmy w obu oczach. Wizyty przedoperacyjne były skuteczne i pouczające, szczegółowo opisując moje możliwości dotyczące nowych soczewek optycznych i to, co muszę zrobić, aby się przygotować. Cały personel jak i lekarze byli mili i kompetentni. Obie operacje przebiegły bezboleśnie i bezboleśnie. Badania pooperacyjne również były skuteczne i informowały mnie o procesie gojenia. W sumie wszystko poszło znakomicie i cieszę się nowym widzeniem bez okularów. Dziękuję doktorowi Carterowi Kirkowi, Rose i reszcie personelu Kirka. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od MC  |  Źródło: Google  |  Sierpnia 30, 2023

Otrzymałem 100% obsługi od Kirk Eye Center. Jestem w 100% zadowolony z wyniku operacji usunięcia zaćmy. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od DF  |  Źródło: Google  |  Lipiec 04, 2023

Dr Scott Kirk przeprowadził moją operację usunięcia zaćmy soczewką wieloogniskową. Zabieg był bezbolesny, a efekty znacznie lepsze niż mogłam sobie wyobrazić. Nawet nie pamiętam, ile czasu minęło, odkąd mój wzrok był tak wspaniały. Ogromne podziękowania dla dr Kirka i jego zespołu profesjonalistów. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od LC  |  Źródło: Google  |  Czerwiec 23, 2023

Dr Kent Kirk był bardzo profesjonalny i wyjaśnił wszystkie kwestie w łatwy do zrozumienia sposób. Operacja zaćmy przebiegła pomyślnie Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od NL  |  Źródło: Google  |  20 maja 2023 r.

Lepsze widzenie! Kto by pomyślał, że kolory po operacji usunięcia zaćmy będą tak żywe? Najpierw lewe oko, potem prawe oko było planem. Cóż, bardzo łatwo było zrozumieć znaczenie dobrej pielęgnacji oczu po tym, jak zakryłem lewe oko (ręką), patrzyłem na przedmiot i przez wiele lat myślałem, że to burgund, ale w rzeczywistości był fioletowy. Cóż, to tylko mój przykład tego, jak bardzo byłem zaskoczony, widząc jasność i przejrzystość wokół mnie. Dziękuję ogromnej wiedzy chirurgicznej dr Kenta Kirka, dr Scotta Kirka i całego personelu medycznego i personelu w Kirk Eye & Surgical Center. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od MM  |  Źródło: Google  |  Kwiecień 26, 2023

Potrzebowałem operacji usunięcia zaćmy i cieszę się, że trafiłem do Kirka. Tak wydajny i co za przyjazny personel! Upewnią się, że rozumiesz wszystko, co obejmie twoje leczenie. BARDZO ich polecam! Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od FN  |  Źródło: Google  |  Kwiecień 06, 2023

Gdybym mógł dać temu Eye Center 10 gwiazdek, zrobiłbym to. Właśnie zakończyłam pierwszą laserową operację usunięcia zaćmy lewego oka i nie mogłabym być bardziej zadowolona z efektu! Bez wahania i obaw czekam na kolejny zabieg prawego oka za tydzień. Personel w Gurnee jest nie tylko wyjątkowy, miły, uprzejmy i pomocny, ale lekarze, których tam widzisz, są profesjonalni, mili, wydajni i bardzo kompetentni, i upewniają się, że czujesz się komfortowo z każdą podjętą decyzją. Wahałem się, czy to zrobić, mimo że w przeszłości miałem operację Lasik, ale nie mogłem mieć lepszego wyniku ani wyników. Lekarze i personel w centrum chirurgicznym byli tak skuteczni, uprzejmi i uprzejmi jak w Gurnee, pomagając ci się zrelaksować i przeprowadzając cię przez procedurę z łatwością i pewnością. Jeśli ktoś szuka operacji zaćmy lub Lasik na jakimkolwiek poziomie, proszę nie przegap tego miejsca, nigdy nie pożałujesz. Wiem, że nie i szczerze wszystkim bardzo dziękuję Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od GS  |  Źródło: Google  |  Mar 22, 2023

ZNOWU WIDZĘ!! To pierwsza recenzja, jaką kiedykolwiek napisałem, ale bardzo zasłużona. Doskonała opieka od recepcjonistek po techników i oczywiście lekarzy. Recepcjonistki były bardzo przychylne w ustalaniu terminów. Technicy wyjaśniali, co określa każdy test, podczas gdy lekarz ustalał i wdrażał właściwe działania. Operacja usunięcia zaćmy przebiegła pomyślnie, bez bólu i bez stresu, ponieważ byłam pod wpływem środków uspokajających. Wyniki wróciły do ​​wizji 20/20. Gorąco polecam Kirk Eye Center. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od DC  |  Źródło: Google  |  Luty 10, 2023

Doskonała opieka przed i pooperacyjna. Obaj lekarze Kirk byli dokładni w swoich egzaminach, a także zwięźle wyjaśniali proces, procedury i opiekę nad operacją zaćmy, a także chirurgią Lasix. Opieka personelu pomocniczego. pocieszająca i kompetentna. Najwyższej klasy zespół. Wysoce zalecane! Więcej

4.0
DAPI
Recenzja od RB  |  Źródło: Google  |  Jan 27, 2023

Jestem zaledwie dzień po operacji zaćmy lewego oka i czuję się dobrze; większość niewyraźnego widzenia zniknęła. Moje doświadczenie było dobre. Lekarz i personel, który się mną opiekował, miał doświadczenie w tego typu operacjach. Podobało mi się, że na każdym kroku informowali mnie o tym, co się dzieje i co oznaczają poszczególne leki podane mojemu oku. W lutym mam robione drugie oko. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od LZ  |  Źródło: Google  |  Jan 21, 2023

Niedawno usunięto mi zaćmę i wstawiono soczewki trójogniskowe 20 grudnia 2022 r. i 3 tygodnie później, 10 stycznia 2023 r. Nie mógłbym być bardziej zadowolony z operacji (była szybka i bezbolesna) i wyników (mój wzrok jest teraz 20/20 z jaśniejszymi kolorami i ostrymi i wyraźnymi obrazami. Nie wygląda to już tak, jakbym patrzył przez woskowany papier). Nie muszę już nosić okularów do dali ani do czytania. Zmieniłem moje ulubione oprawki w okulary przeciwsłoneczne z polaryzacją UV! Kirk Eye Center jest najlepsze! Centrum Chirurgiczne w River Forest spełniło wszystkie moje potrzeby. Personel był gościnny, miły i od razu na zadaniu, wyjaśniając, co było robione na każdym kroku po drodze. Byłem wygodny i zrelaksowany. Lekarz Carter Kirk był bardzo profesjonalny, kompetentny, wyjaśnił każdy krok i upewnił się, że wszystko jest w porządku na każdym etapie operacji. Można powiedzieć, że jest ekspertem w swojej pracy. Biuro Gurnee, na spotkania przedoperacyjne i kontrolne, ma również świetny personel, który jest gościnny, kompetentny, przyjazny i utrzymuje wszystko w ruchu. Gorąco polecam Kirk Eye Center każdemu, kto rozważa operację usunięcia zaćmy. Będziesz bardzo zadowolony ze swojego jasnego wzroku i będziesz zadowolony z tamtejszych lekarzy i personelu. Dziękuję Kirk Eye Center! Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od toaleta  |  Źródło: Google  |  Listopada 17, 2022

Bardzo zadowolony z wyników niedawnej operacji zaćmy. Personel był doskonały. Równie ważny jak ostatnie wyniki był doskonały sposób, w jaki przygotowywali mnie do nadchodzącego doświadczenia i odpowiadali na moje pytania. Gorąco polecam, jeśli potrzebujesz operacji usunięcia zaćmy lub chcesz się dowiedzieć, czy tak jest. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od JG  |  Źródło: Google  |  Listopada 13, 2022

Personel centrum chirurgicznego był wspaniały, a proces przebiegał sprawnie, ale nadal był opiekuńczy. Operacja usunięcia zaćmy przebiegła bezboleśnie, a później tego wieczoru szyłam ze znacznie lepszym wzrokiem. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od CP  |  Źródło: Google  |  Październik 05, 2022

Świetne doświadczenie z chirurgią zaćmy w Kirk Eye Center. Procedura była szybka, a personel bardzo zorganizowany. Wszystko zostało dokładnie wyjaśnione przed i po zabiegu. Szkoda, że ​​nie zrobiłem tego wiele lat temu, ponieważ mój wzrok jest teraz lepszy niż kiedykolwiek. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od GR  |  Źródło: Google  |  Września 22, 2022

Chociaż jestem dość młoda, z jakiegoś powodu moje oczy zaczęły rozwijać zaćmę. Dojście do momentu, w którym prowadzenie samochodu stało się niebezpieczną przygodą, po dokładnym przeszukaniu internetu zdecydowałem się na operację zaćmy w Kirk Eye Center. Nie zawiodłem się, wszystko było na najwyższym poziomie! Począwszy od recepcjonistek po pielęgniarki, zawsze byłam traktowana bardzo profesjonalnie i uprzejmie. Wielkie podziękowania dla Pani Joyce Wolter, kierownika chirurgii, która pomogła mi przejść przez wszystkie papierki i zajęła się moim ubezpieczeniem! Sprawiła, że ​​wszystko wydawało mi się łatwe! Całe moje życie od dzieciństwa miałem słabe widzenie, ale teraz po operacji prawego oka mam wzrok 20/20! Czuję się, jakbym się odrodziła, wszystkie te żywe kolory i mnogość szczegółów, o których nigdy wcześniej nie zdawałem sobie sprawy! Z całego serca dziękuję, dr Scott Kirk! Dałeś mi najlepszy prezent! Wszyscy przyjmujemy wizję za pewnik i zdajemy sobie z tego sprawę dopiero po jej utracie! Uwaga: zdecydowałem się na premium IOL, chciałem dla moich oczu jak najlepiej. Są dość drogie i nie objęte ubezpieczeniem, ale osobiście mogę stwierdzić, że są warte każdego grosza! Już za tydzień nie mogę się doczekać operacji lewego oka! Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od ID  |  Źródło: Skowyt  |  Września 13, 2022

Dr Kent Kirk i cały personel są niesamowici. Są troskliwi, dobrze zorganizowani, a ja osiągnąłem fantastyczny wynik. Mój wzrok w prawym oku zmienił się z ledwo widząc duże E na wykresie oka do widzenia 20/25 Po prostu niesamowite! !Dziękuję dr Kent Kirk i personelowi Nie mógłbym być szczęśliwszy Przygotowując się do mojej drugiej operacji zaćmy i NIE skorzystam z nikogo innego niż Kirk Eye Care!!! Oni wiedzą, co robią i bardzo dobrze dbają o oczy! Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od RN  |  Źródło: Google  |  Lipiec 30, 2022

Miałem operację zaćmy na moim prawym oku 26 października 2021, a następnie 26 kwietnia 2022 miałem operację na moim drugim oku z powodu zaćmy. Obie operacje oka miały poprawić moje widzenie na odległość. I ostatecznie poprawiło obie wizje. Miałem mieć tylko okulary do czytania po obu operacjach, ale w rezultacie nie potrzebuję już okularów do obu. Nie mógłbym być szczęśliwszy Dr Carter Kirk i jego rodzina dokonali cudów, które bardzo polecam. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od JF  |  Źródło: Google  |  Lipiec 16, 2022

Niesamowita obsługa oczu! Profesjonalna, kompetentna, zorganizowana usługa okulistyczna do operacji zaćmy. Bezbolesne i wyniki powyżej oczekiwań! Od recepcjonistki do lekarza, centrum okulistyczne Kirka zapewniło wyjątkową obsługę!! Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od JB  |  Źródło: Google  |  Mar 03, 2022

Jestem tak zadowolona z wyników mojej pierwszej operacji zaćmy, że już zaplanowałam operację na prawym oku. Wszyscy w Kirk są profesjonalni, współczujący i wspaniali. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od KB  |  Źródło: Google  |  Luty 19, 2022

Miałem zaćmę, którą trzeba było usunąć od dłuższego czasu. Umówiłam się na koniec grudnia 2021. Jest koniec stycznia 2022 i mam operację zaćmy na obu oczach. Nie potrafię powiedzieć, jak bardzo jestem zadowolony z całego mojego doświadczenia w Kirk Eye Center. Wszyscy pomocnicy są bardzo mili i biegli. Moim lekarzem był dr Kent Kirk i jestem bardzo zadowolony z doświadczenia jego opieki. Jego „ulubione” słowo jest piękne, jeśli chodzi o proces gojenia. Zbyt słodkie i bardzo zachęcające. Same operacje poszły super dobrze, szybko i sprawnie. Po raz pierwszy od 60 lat umiem czytać bez okularów. Jestem całkowicie zadowolona z całego mojego doświadczenia w Kirk Eye Care. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od EM  |  Źródło: Google  |  Luty 18, 2022

Dr Scarpulla i zespół są bardzo dokładni i profesjonalni. Wyjaśniają wszystko w zrozumiały sposób i przeprowadzają przez cały proces. Jestem bardzo zadowolona z operacji zaćmy wykonanej 3 lata temu i za kilka tygodni mam zrobić drugie oko u dr Scarpulli. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od KB  |  Źródło: Google  |  Jan 30, 2022

Miałem zaćmę, którą trzeba było usunąć od dłuższego czasu. Umówiłam się na koniec grudnia 2021. Jest koniec stycznia 2022 i mam operację zaćmy na obu oczach. Nie potrafię powiedzieć, jak bardzo jestem zadowolony z całego mojego doświadczenia w Kirk Eye Center. Wszyscy pomocnicy są bardzo mili i biegli. Moim lekarzem był dr Kent Kirk i jestem bardzo zadowolony z doświadczenia jego opieki. Jego „ulubione” słowo jest piękne, jeśli chodzi o proces gojenia. Zbyt słodkie i bardzo zachęcające. Same operacje poszły super dobrze, szybko i sprawnie. Po raz pierwszy od 60 lat umiem czytać bez okularów. Jestem całkowicie zadowolona z całego mojego doświadczenia w Kirk Eye Care. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od KB  |  Źródło: Skowyt  |  Jan 29, 2022

Miałem zaćmę w lewym oku, która bardzo mnie dokuczała. Umówiłem się na spotkanie z dr Kent Kirk pod koniec grudnia 2021 roku. Nie mogę powiedzieć, jak bardzo jestem zadowolony z „całego” doświadczenia w Kirk Eye Care. Jest teraz koniec stycznia 2022 roku i przeszedłem operację zaćmy na obu oczach. Jestem zachwycony różnicą w mojej wizji. Po raz pierwszy od 60 lat umiem czytać bez okularów. Wszyscy pracownicy Kirka to wspaniali pomocni ludzie. Cały proces przebiegł tak sprawnie, że jestem zdumiony. Dr Kent jest przyjazny i ma na swoim koncie bogactwo wiedzy. Jego ulubiony przymiotnik to „piękna”, jeśli chodzi o twój zabieg. Czułem się pod dobrą opieką w najlepszy możliwy sposób. Gorąco polecam Kirk Eye Care każdemu, kto potrzebuje wizyty u okulisty Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od PR  |  Źródło: Google  |  Jan 19, 2022

Potrzebowałem operacji zaćmy i zostałem skierowany do Kirk Eye Center. Wszyscy w biurze Gurnee i centrum chirurgicznym byli fantastyczni. Jak większość ludzi, bardzo denerwowałam się przed operacją oka. Personel Kirk Eye Center jest bardzo troskliwymi profesjonalistami i daje mi spokój podczas operacji. Dzięki dr Tylerowi widzę teraz lepiej niż kiedykolwiek wcześniej. Gorąco polecam Kirk Eye Center. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od PR  |  Źródło: Google  |  Jan 03, 2022

Potrzebowałem operacji zaćmy i zostałem skierowany do Kirk Eye Center. Wszyscy w biurze Gurnee i centrum chirurgicznym byli fantastyczni. Jak większość ludzi, bardzo denerwowałam się przed operacją oka. Personel Kirk Eye Center jest bardzo troskliwymi profesjonalistami i daje mi spokój podczas operacji. Dzięki dr Tylerowi widzę teraz lepiej niż kiedykolwiek wcześniej. Gorąco polecam Kirk Eye Center. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od JM  |  Źródło: Google  |  Jan 02, 2022

Miałem operację zaćmy około 2 tygodnie temu. Byłem zdenerwowany, ale uspokoili mnie i wszystko poszło świetnie. Wszyscy byli tacy mili i opiekuńczy. Moja wizja jest teraz świetna i nie było się czym denerwować. Dla mnie był to zabieg bezbolesny. Polecam Kirk Eye Center, jeśli potrzebujesz opieki nad wzrokiem. Jestem zadowolona z moich wyników. Jan Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od KL  |  Źródło: Skowyt  |  Listopada 28, 2021

Miałem operację zaćmy w Kirk Eye Center. Dr Carter był moim chirurgiem i w celach kontrolnych spotkałem się zarówno z dr Kent, jak i dr Scottem. Miałem wspaniałe doświadczenie nie tylko z lekarzami, ale także z całym personelem. Wszyscy są bardzo przyjaźni i profesjonalni. Moje doświadczenie przerosło moje najśmielsze oczekiwania, a moja wizja jest lepsza niż od dziecka. Bardzo polecam ośrodek Kirk Eye. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od WK  |  Źródło: Google  |  Listopada 06, 2021

Miałem operację zaćmy 9 i 23 września. Dla Profesjonalisty, Jakości i Serca TUTAJ CHCESZ BYĆ!!!! NIE PATRZ DALEJ, nie ma nic lepszego! Pytanie: Ile KIRKS stworzył Bóg i umieścił w jednym miejscu dla waszej i mojej korzyści? Wszystkim Lekarzom i personelowi "TWOJE NAJLEPSZE". Dziękuję i Bóg zapłać. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od VR  |  Źródło: Google  |  Września 03, 2021

Właśnie skończyłem operację zaćmy na obu moich oczach w Kirk Eye Center i znów widzę!! Personel i lekarze w ośrodku okulistycznym i chirurgicznym są wspaniali. Są profesjonalni, czyści, pomocni, szybcy i co najważniejsze mili. Dziękuję doktorze Tyler za przywrócenie mi wzroku! Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od DM  |  Źródło: Google  |  Sierpnia 31, 2021

W ciągu ostatnich 3 tygodni przeszłam operację zaćmy. Moja wizja jest niezwykła! Chciałbym podziękować tym w lokalizacji River Forest. Twoja troska i współczucie są na najwyższym poziomie! Więc dziękuję Annie, Laurze, Cindy i Suzanne w recepcji. Dziękuję wspaniałemu personelowi w lokalizacji Gurnee. Jesteś wspaniały! I oczywiście dziękuję doktorowi Tylerowi Kirkowi i doktorowi Scottowi Kirkowi. Chciałbym i gorąco polecam Kirk Eye Center każdemu, kto pyta. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od CS  |  Źródło: Facebook  |  Sierpnia 20, 2021

Miałem operację zaćmy i wymianę soczewki przed Covid i właśnie przeszedłem drugą operację zaćmy i wymianę soczewek. Dr Scott Kirk i jego personel przeprowadzili operacje w River Forest, a wszystkie inne spotkania odbyły się w Gurnee. Dr Scott jest wspaniałym chirurgiem. Zarówno operacje, jak i wymiana soczewek były niezwykle udane i nie miałem absolutnie żadnych problemów. Personel, lekarze, pielęgniarki, asystenci medyczni i wszyscy ludzie pracujący zarówno w Gurnee, jak i River Forest to profesjonalni, przyjaźni, pomocni i wspaniali ludzie. GORĄCO POLECAM KIRK EYE CENTRE WSZYSTKIM, KTÓRZY POSZUKUJE JAKIEJKOLWIEK PIELĘGNACJI OCZU! Błogosławieństwa i podziękowania dla wszystkich za mój wspaniały wzrok! Carol Bowen Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od CS  |  Źródło: Facebook  |  Sierpnia 20, 2021

Miałem operację zaćmy i wymianę soczewek przed Covid i właśnie przeszedłem drugą operację zaćmy i wymianę soczewek. Dr Scott Kirk i jego personel przeprowadzili operacje w River Forest, a wszystkie inne spotkania odbyły się w Gurnee. Dr Scott jest wspaniałym chirurgiem. Zarówno operacje, jak i wymiana soczewek były niezwykle udane i nie miałem absolutnie żadnych problemów. Personel, lekarze, pielęgniarki, asystenci medyczni i wszyscy ludzie pracujący zarówno w Gurnee, jak i River Forest są profesjonalni, fry… Zobacz więcej Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od PK  |  Źródło: Google  |  Sierpnia 19, 2021

Przesyłając to w imieniu Paula Koko. Paul przeszedł operację obu oczu u dr Scotta Kirka. Jedno oko było krótkowzroczne, a drugie dalekowidzące. Pierwszy zabieg obejmował soczewkę antystygmatyczną w celu skorygowania stygmatyzmu w oku lewym, a dwa tygodnie później „zwykłą” operację zaćmy oka prawego. Obie radzą sobie świetnie. Wykorzystuje niedrogie klasy „czytnika” do drobnego druku, ale nie wymaga wykonywania ogólnych zadań. Wszyscy w Centrum Chirurgii byli uprzejmi, pomocni i nie było żadnego bólu. Cały zabieg trwał tylko około 18 minut. Po krótkim odpoczynku wrócił do domu. Jesteśmy pacjentami Kirk Eye Center od ponad 40 lat i gorąco polecamy ich życzliwość i doskonałe leczenie. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od PK  |  Źródło: Google  |  Lipiec 28, 2021

Przesyłając to w imieniu Paula Koko. Paul przeszedł operację obu oczu u dr Scotta Kirka. Jedno oko było krótkowzroczne, a drugie dalekowidzące. Pierwszy zabieg obejmował soczewkę antystygmatyczną w celu skorygowania stygmatyzmu w oku lewym, a dwa tygodnie później „zwykłą” operację zaćmy oka prawego. Obie radzą sobie świetnie. Wykorzystuje niedrogie klasy „czytnika” do drobnego druku, ale nie wymaga wykonywania ogólnych zadań. Wszyscy w Centrum Chirurgii byli uprzejmi, pomocni i nie było żadnego bólu. Cały zabieg trwał tylko około 18 minut. Po krótkim odpoczynku wrócił do domu. Jesteśmy pacjentami Kirk Eye Center od ponad 40 lat i gorąco polecamy ich życzliwość i doskonałe leczenie. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od JW  |  Źródło: Google  |  Czerwiec 25, 2021

Oboje moi rodzice przeszli operację zaćmy w Kirk Eye Center w Gurnee i nie mogliby być bardziej zadowoleni. Personel sprawia, że ​​jest to łatwe i wygodne, w tym transport do centrum chirurgicznego. Oboje ich wzrok poprawił się dramatycznie i bezboleśnie. Gorąco polecam każdemu Kirk Eye Center. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od LB  |  Źródło: Google  |  Czerwiec 08, 2021

Kirk Eye Center to wspaniałe biuro z absolutnie niesamowitymi lekarzami. Mam doświadczenia z wieloma pracownikami biurowymi i większością lekarzy, którzy tu pracują i są tak mili, jak przychodzą. Posiadanie centrum chirurgicznego połączonego z głównym budynkiem biurowym jest niezwykle wygodne również w przypadku operacji zaćmy! Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od JM  |  Źródło: Google  |  19 maja 2021 r.

Nie mogę powiedzieć wystarczająco dużo o Kirk Eye Center. Piękne biuro, miła i wyrozumiała obsługa. Dr Carter jest wspaniały.... cierpliwy, wyrozumiały i uprzejmy. Panie w recepcji są zawsze serdeczne. Joyce jest bardzo pomocny przy planowaniu operacji. Personel chirurgiczny jest niesamowity. Po latach odkładania operacji zaćmy z powodu moich własnych obaw sprawili, że doświadczenie było tak płynne, jak to tylko możliwe. Gorąco polecam tę praktykę dla wszelkich potrzeb optycznych !!! Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od AJ  |  Źródło: Google  |  Mar 19, 2021

Wiedziałem, że muszę iść do okulisty, ponieważ mój wzrok wydawał się coraz gorszy i że było to całkiem możliwe z powodu zaćmy. Moim zdaniem brak możliwości patrzenia z bliska jest dość względnym problemem, ale jazda nocą stawała się coraz trudniejsza. Aureole na reflektorach lub wszelkiego rodzaju światła uliczne wkrótce staną się ograniczeniem. Przyszedłem do dr. Kent Kirk, ponieważ mój były okulista przeszedł na emeryturę po wielu latach, a moje akta zostały przeniesione do Kirk Eye Center. Znalazłem dr. Kent Kirk był bardzo profesjonalny i znał się na procedurach, które wykonywał na moich oczach. Przeprowadził mnie krok po kroku przez procedurę. Zdecydowałam się na operację zaćmy na lewym oku, zaledwie dwa dni przed moimi urodzinami. Chociaż trochę się bałem, stwierdziłem, że wszystko, co zostało zrobione, było dokładnie tym, co zostało nakreślone. Jedną z rzeczy, których nauczyłem się przed operacją, było to, że operacja zaćmy została po raz pierwszy wykonana około 1750 roku i naprawdę pomyślałem, że ta operacja pójdzie bez problemu. Nie wiedziałem, że operacja przebiegnie o wiele lepiej, niż mogłem sobie wyobrazić. Zauważyłem, że w drodze do domu widziałem wyraźniej, niezależnie od tego, czy były to tablice rejestracyjne na pojeździe wokół mnie, znaki drogowe, czy nawet jaśniejsze oświetlenie wewnętrzne. Moje lewe oko uległo znacznej poprawie. Wróciłem następnego dnia na kontrolę pooperacyjną i dr. Kirk był bardzo zadowolony ze swojej pracy, tak samo jak ja. Zapytał, kiedy chciałem zrobić prawe oko, a ja od razu mu powiedziałem - jak najszybciej! Udało mi się umówić na operację prawego oka 13 dni później. Tym razem operacja zaćmy przebiegła bezproblemowo, podobnie jak pierwsza. Duża różnica polegała na tym, że z mojej strony było bardzo mało obaw. Znowu byłem zdumiony, jak bardzo poprawił się mój wzrok w drodze do domu. Właściwie nie wiem, czy kiedykolwiek widziałem tak dobrze, jak teraz. Miałem okulary od kiedy byłem pierwszy w gimnazjum, ale odszedłem od okularów i do kontaktów około grudnia 1974 roku. Pracowałem jako początkujący policjant i zostałem przydzielony do wezwania do napadu na bank. Kiedy wszedłem do banku, moje okulary zaparowały. W ciągu kilku dni umówiłem się na kontakty. Od grudnia 1974 nie nosiłem już okularów. Teraz, po operacji zaćmy na obu oczach, stwierdzam, że nie potrzebuję okularów do dali i, co zdumiewające, potrzebuję tylko okularów do czytania, które znajdują się w dolnej części zakresu korekcji, a to zależy od tego, jak małe są litery są. Biorąc wszystko pod uwagę, może to być jeden z najlepszych wyborów, jakich kiedykolwiek dokonałem. W moim wieku mogę prawdopodobnie powiedzieć, że moja wymiana stawu kolanowego była dobra, ale wiesz, nie ma nic lepszego niż możliwość wyraźnego widzenia. Dr Kent Kirk i jego personel, zarówno podczas normalnych wizyt, jak i dwóch wizyt chirurgicznych, byli fantastyczni. Wykazali się dużym profesjonalizmem i muszę powiedzieć, że byłem pod wrażeniem tego, jak rutynowo mogli wykonać tę operację. Jeśli nie masz pewności, mówię - idź! I dr Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od TB  |  Źródło: Google  |  Mar 19, 2021

Miałem operację zaćmy w Kirk Eye Center i muszę powiedzieć, że są cudowne! Dr Scott Kirk wykonał bardzo dobrą robotę. Jestem pod wrażeniem opieki, jaką zapewnił i personelu. Zdecydowanie daję im 5+ gwiazdek. Tina Wesley Więcej

5.0
Recenzja od DH  |  Źródło: Wizyta w biurze  |  Grudnia 08, 2020

Moja udana operacja zaćmy dała mi świetną wizję i zwiększone możliwości. Lekarz i personel zapewnili fachową opiekę podczas przygotowań i operacji. Obserwacje pooperacyjne były wyraźnie szczegółowe. Polecam Kirk Eye Center dla wszystkich potrzeb optycznych i chirurgicznych. Dziękuję za wszystkie usługi, opiekę i troskę. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od AJ  |  Źródło: Google  |  Październik 29, 2020

Wiedziałem, że muszę iść do okulisty, ponieważ mój wzrok wydawał się coraz gorszy i że było to całkiem możliwe z powodu zaćmy. Moim zdaniem brak możliwości patrzenia z bliska jest dość względnym problemem, ale jazda nocą stawała się coraz trudniejsza. Aureole na reflektorach lub wszelkiego rodzaju światła uliczne wkrótce staną się ograniczeniem. Przyszedłem do dr. Kent Kirk, ponieważ mój były okulista przeszedł na emeryturę po wielu latach, a moje akta zostały przeniesione do Kirk Eye Center. Znalazłem dr. Kent Kirk był bardzo profesjonalny i znał się na procedurach, które wykonywał na moich oczach. Przeprowadził mnie krok po kroku przez procedurę. Zdecydowałam się na operację zaćmy na lewym oku, zaledwie dwa dni przed moimi urodzinami. Chociaż trochę się bałem, stwierdziłem, że wszystko, co zostało zrobione, było dokładnie tym, co zostało nakreślone. Jedną z rzeczy, których nauczyłem się przed operacją, było to, że operacja zaćmy została po raz pierwszy wykonana około 1750 roku i naprawdę pomyślałem, że ta operacja pójdzie bez problemu. Nie wiedziałem, że operacja przebiegnie o wiele lepiej, niż mogłem sobie wyobrazić. Zauważyłem, że w drodze do domu widziałem wyraźniej, niezależnie od tego, czy były to tablice rejestracyjne na pojeździe wokół mnie, znaki drogowe, czy nawet jaśniejsze oświetlenie wewnętrzne. Moje lewe oko uległo znacznej poprawie. Wróciłem następnego dnia na kontrolę pooperacyjną i dr. Kirk był bardzo zadowolony ze swojej pracy, tak samo jak ja. Zapytał, kiedy chciałem zrobić prawe oko, a ja od razu mu powiedziałem - jak najszybciej! Udało mi się umówić na operację prawego oka 13 dni później. Tym razem operacja zaćmy przebiegła bezproblemowo, podobnie jak pierwsza. Duża różnica polegała na tym, że z mojej strony było bardzo mało obaw. Znowu byłem zdumiony, jak bardzo poprawił się mój wzrok w drodze do domu. Właściwie nie wiem, czy kiedykolwiek widziałem tak dobrze, jak teraz. Miałem okulary od kiedy byłem pierwszy w gimnazjum, ale odszedłem od okularów i do kontaktów około grudnia 1974 roku. Pracowałem jako początkujący policjant i zostałem przydzielony do wezwania do napadu na bank. Kiedy wszedłem do banku, moje okulary zaparowały. W ciągu kilku dni umówiłem się na kontakty. Od grudnia 1974 nie nosiłem już okularów. Teraz, po operacji zaćmy na obu oczach, stwierdzam, że nie potrzebuję okularów do dali i, co zdumiewające, potrzebuję tylko okularów do czytania, które znajdują się w dolnej części zakresu korekcji, a to zależy od tego, jak małe są litery są. Biorąc wszystko pod uwagę, może to być jeden z najlepszych wyborów, jakich kiedykolwiek dokonałem. W moim wieku mogę prawdopodobnie powiedzieć, że moja wymiana stawu kolanowego była dobra, ale wiesz, nie ma nic lepszego niż możliwość wyraźnego widzenia. Dr Kent Kirk i jego personel, zarówno podczas normalnych wizyt, jak i dwóch wizyt chirurgicznych, byli fantastyczni. Wykazali się dużym profesjonalizmem i muszę powiedzieć, że byłem pod wrażeniem tego, jak rutynowo mogli wykonać tę operację. Jeśli nie masz pewności, mówię - idź! I dr Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od AJ  |  Źródło: Skowyt  |  Październik 28, 2020

Wiedziałem, że muszę iść do okulisty, ponieważ mój wzrok wydawał się coraz gorszy i że było to całkiem możliwe z powodu zaćmy.  Moim zdaniem brak możliwości patrzenia z bliska jest dość względnym problemem, ale jazda nocą stawała się coraz trudniejsza.  Aureole na reflektorach lub wszelkiego rodzaju światła uliczne wkrótce staną się ograniczeniem. Przyszedłem do dr. Kent Kirk, ponieważ mój były okulista przeszedł na emeryturę po wielu latach, a moje akta zostały przeniesione do Kirk Eye Center.  Znalazłem dr. Kent Kirk był bardzo profesjonalny i znał się na procedurach, które wykonywał na moich oczach.  Przeprowadził mnie krok po kroku przez procedurę.  Zdecydowałam się na operację zaćmy na lewym oku, zaledwie dwa dni przed moimi urodzinami.  Chociaż trochę się bałem, stwierdziłem, że wszystko, co zostało zrobione, było dokładnie tym, co zostało nakreślone.  Jedną z rzeczy, których nauczyłem się przed operacją, było to, że operacja zaćmy została po raz pierwszy wykonana około 1750 roku i naprawdę pomyślałem, że ta operacja pójdzie bez problemu.  Nie wiedziałem, że operacja przebiegnie o wiele lepiej, niż mogłem sobie wyobrazić.  Zauważyłem, że w drodze do domu widziałem wyraźniej, niezależnie od tego, czy były to tablice rejestracyjne na pojeździe wokół mnie, znaki drogowe, czy nawet jaśniejsze oświetlenie wewnętrzne. Moje lewe oko uległo znacznej poprawie.  Wróciłem następnego dnia na kontrolę pooperacyjną i dr. Kirk był bardzo zadowolony ze swojej pracy, podobnie jak ja. Zapytał, kiedy chciałem zrobić prawe oko, a ja od razu mu powiedziałem - jak najszybciej!  Udało mi się umówić na operację prawego oka 13 dni później.  Tym razem operacja zaćmy przebiegła bezproblemowo, podobnie jak pierwsza.  Duża różnica polegała na tym, że z mojej strony było bardzo mało obaw.  Znowu byłem zdumiony, jak bardzo poprawił się mój wzrok w drodze do domu.  Właściwie nie wiem, czy kiedykolwiek widziałem tak dobrze jak teraz. Miałem okulary od kiedy byłem w gimnazjum, ale odszedłem od okularów i nawiązałem kontakty około grudnia 1974 roku.  Pracowałem jako początkujący policjant i zostałem przydzielony do wezwania do napadu na bank.  Kiedy wszedłem do banku, moje okulary zaparowały.  W ciągu kilku dni umówiłem się na kontakty.  Od grudnia 1974 roku już nigdy nie nosiłem okularów. Teraz, po operacji zaćmy na obu oczach, stwierdziłem, że nie potrzebuję okularów do dali i, co zdumiewające, potrzebuję tylko okularów do czytania, które są na dolnym końcu recepty zakres i to zależy od tego, jak małe są litery. Biorąc wszystko pod uwagę, może to być jeden z najlepszych wyborów, jakich kiedykolwiek dokonałem.  W moim wieku mogę prawdopodobnie powiedzieć, że moja wymiana stawu kolanowego była dobra, ale wiesz, nie ma nic lepszego niż możliwość wyraźnego widzenia.Dr. Kent Kirk i jego personel, zarówno podczas normalnych wizyt, jak i dwóch wizyt chirurgicznych, byli fantastyczni.  Wykazali się dużym profesjonalizmem i muszę powiedzieć, że byłem pod wrażeniem tego, jak rutynowo mogli wykonać tę operację.  Jeśli nie masz pewności, mówię - idź!  I dr Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od nocleg ze śniadaniem  |  Źródło: Skowyt  |  Październik 05, 2020

Przez całe życie noszę okulary i potrzebuję pielęgnacji oczu. Kilka miesięcy temu moja zaćma była na takim etapie, że trzeba ją było leczyć. O Kirk Eye Center dowiedziałem się od przyjaciela, który powiedział, że miał tam wspaniałe doświadczenie. Więc poszedłem i przeszedłem operację zaćmy. Co za wspaniałe doświadczenie! Wszyscy w Kirk Eye Center są troskliwi, cierpliwi i profesjonalni, od recepcji po salę operacyjną. I jest poziom szczerości, który rzadko znajdziesz gdzie indziej. Co jakiś czas spotykasz kogoś, do kogo już po krótkiej rozmowie masz pełne zaufanie. Dla mnie był to dr Scott Kirk. Mam 73 lata i byłem u wielu okulistów. To było zdecydowanie moje najlepsze doświadczenie w pielęgnacji oczu. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od JS  |  Źródło: Google  |  Mar 19, 2020

Wszyscy tutaj są tacy mili i taktowni. Jestem zachwycona operacją zaćmy. Wszystko poszło dobrze, a moja wizja jest niesamowita! Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od LG  |  Źródło: Google  |  Mar 19, 2019

Miałem operację zaćmy i poszło bardzo dobrze. Dr KIRK i cały jego personel byli profesjonalni i troskliwi. Gorąco polecam tę klinikę. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od nocleg ze śniadaniem  |  Źródło: Google  |  Mar 19, 2019

Właśnie miałem operację zaćmy. Gorąco polecam Kirk Eye Center! Nie mogę wystarczająco pochwalić Kirk Eye Center w Gurnee i NovaMed Center w River Forest!. Obaj są profesjonalistami i wykonują niesamowitą robotę, informując Cię i zrelaksowanym na temat procedury. Sprowadzają proces do choreografii nauki. Każdy dział. i każda osoba jest profesjonalna, potrafi odpowiedzieć na każde pytanie, zabiera z tobą czas, ale też go nie marnuje. Dr Scott Kirk jest wspaniały, podobnie jak Michelle w biurze Gurnee. Jeśli powiedziano ci, że potrzebujesz operacji zaćmy, podjął dr Scott Kirk w Gurnee i River Forest - nie będzie ci przykro. Dzień po operacji w lewym oku miałem 20-25 lat – wszystko było jasne i wyraźne. Niezwykłe od dnia przed operacją, moje lewe oko ledwo widziałam, wszystko było zachmurzone, jak we mgle. Tak .... 5 gwiazdek dla Kirk Eye Center i dr Scotta Kirka i zespołu!!!! Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od LN  |  Źródło: Google  |  Mar 19, 2019

Miałem przyjemność kontaktować się z dr Scottem Kirkiem, dr Kent Kirk i dr Carter Kirk podczas operacji zaćmy i wymiany soczewek. Wynik jest naprawdę ekscytujący. Po dziesiątkach lat noszenia okularów „Kirkowie” odesłali mnie bez okularów iz doskonałym wzrokiem: z bliska i z daleka. Całe doświadczenie było profesjonalne, przyjazne i dobrze poinformowane na każdym etapie. Personel działał ze spokojem, kompetentnym zapewnieniem. Zaufanie komukolwiek własnego wzroku to wielka sprawa. Kirkowie mają moje uznanie i zaufanie. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od LN  |  Źródło: Google  |  Październik 03, 2018

Miałem przyjemność kontaktować się z dr Scottem Kirkiem, dr Kent Kirk i dr Carter Kirk podczas operacji zaćmy i wymiany soczewek. Wynik jest naprawdę ekscytujący. Po dziesiątkach lat noszenia okularów „Kirkowie” odesłali mnie bez okularów iz doskonałym wzrokiem: z bliska i z daleka. Całe doświadczenie było profesjonalne, przyjazne i dobrze poinformowane na każdym etapie. Personel działał ze spokojem, kompetentnym zapewnieniem. Zaufanie komukolwiek własnego wzroku to wielka sprawa. Kirkowie mają moje uznanie i zaufanie. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od LP  |  Źródło: Facebook  |  Październik 02, 2017

Oni są świetni! Przeanalizowali moje opcje operacji zaćmy i poprowadzili mnie bez żadnego nacisku ani pośpiechu. Teraz, gdy oba oczy mają zainstalowaną soczewkę wieloogniskową, widzę jak orzeł! Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od RN  |  Źródło: Skowyt  |  Września 25, 2014

Niedawno poszedłem zobaczyć, czy mogę dostać Lasik. Dorastając, miałem idealną wizję, a wraz z wiekiem zauważyłem, że mój wzrok się pogarsza (starczowzroczność). Najpierw oszuści po czterdziestce, potem monowizje, a potem dwuogniskowe soczewki i okulary. Wtedy wędruję, moja ogólna wizja również spadała. W wieku 40 lat nie chciałem kontynuować tego. Po dokładnym badaniu dr Kirk powiedział mi, że nie jestem „dobrym kandydatem na lasik”, ponieważ zauważył wczesny początek zaćmy. Nie było to od razu zauważalne i nie było zachmurzenia. Dr Kirk powiedział mi, że pierwszą wskazówką, która doprowadziła do znacznie bardziej szczegółowego badania, było to, że moja recepta zmieniła pełne 58 dioptrie w ciągu jednego roku i to była oznaka możliwej zaćmy. Mniej szczegółowy egzamin mógł tego nie wychwycić, dopóki nie byłyby bardziej rozwinięte. Moja wizja będzie się tylko pogarszać i niszczyć dobro Laisik. Chociaż zaćma nie stałaby się problemem przez około 2 lat, musiałbym pozostać w okularach lub soczewkach i każdego roku mieć pogarszający się wzrok. Proponowanym rozwiązaniem długoterminowym byłaby operacja zaćmy, a następnie wszczepienie soczewek dwuogniskowych. Uważany za planowy zabieg chirurgiczny, był droższy niż Lasik, ale był rozwiązaniem „na całe życie”, co oznacza, że ​​mój wzrok nigdy się nie pogorszył po operacji. Po niezależnych badaniach zgodziłam się i miałam wyremontowane oboje oczu. Wszczepiono mi soczewki IOL „Restore”. Wszyscy ich pracownicy są bardzo pomocni i wszystkie moje obawy zostały rozwiązane. Nie obiecywali doskonałej wizji, tylko to, że zobaczę wielką poprawę. Ten rodzaj zabiegu oznaczał również, że nigdy nie rozwinęłaby się zaćma. Oczy były wykonywane pojedynczo, w odstępie dwóch tygodni. Zabiegi były całkowicie bezbolesne. Odmówiłem jakiejkolwiek sedacji, ponieważ chciałem w pełni zrozumieć, co się dzieje. Nie było takiej potrzeby. Obaj lekarze (po pierwsze Scott, po drugie Kent) upewnili się, że rozumiem wszystko, co się dzieje. Dalsza opieka była doskonała. Najlepszy sposób na opisanie wyników jest cudowny! Teraz mam widzenie 15/20 w obu oczach i jestem całkowicie wolny od jakichkolwiek dodatkowych okularów (w tym oszustów). Zauważyłem też, że nie widziałem już "mętów", które zacząłem oglądać w ciągu ostatniego roku. Mam krystalicznie czystą wizję i dobrze nie bądź szczęśliwszy. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od MP  |  Źródło: Facebook  |  Październik 11, 2020

Przeczytałem recenzje w Internecie i wybrałem Kirk Eye Center i co to była za wspaniała decyzja. Moja wizja stawała się pochmurna i zdecydowałem, że nadszedł czas, aby sprawdzić moje oczy. Potrzebowałam operacji zaćmy i dr Kent Kirk wykonał ją dla mnie wczoraj. Zabieg trwał około 15 minut i podczas całego zabiegu nie było bólu. Nie miałam żadnych skutków ubocznych: żadnego zapalenia, żadnej infekcji, żadnego obrzęku, żadnego krwawienia, żadnej jaskry ani problemów z siatkówką. Kiedy piszę dzisiaj online, mogę teraz lepiej czytać ekran komputera niż w okularach. Na mojej dzisiejszej wizycie kontrolnej dr Kent Kirk powiedział mi, że wszystko poszło tak dobrze, że mogę znów zacząć jeździć. Bez ograniczeń. Nie mógłbym być bardziej zadowolony. Dr Kent Kirk jest „Michaelem Jordanem” okulistów. WYSOCE REKOMENDOWANE! Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od RK  |  Źródło: Facebook  |  Październik 11, 2020

Jestem długoletnim pacjentem Kirk Eye Center i bardzo się cieszę, że znalazłem je wiele lat temu. Od kontaktów do chirurgii lasik i ostatnio chirurgii zaćmy otrzymałam najwyższy poziom opieki medycznej i opieki. Każdy etap każdej procedury został szczegółowo opisany przed, w trakcie i po zabiegu, co pozwala mi bardzo dobrze rozumieć poziom zrozumienia, jaki zapewnili mi lekarze i personel. Wysoce rekomendowane. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od SS  |  Źródło: Facebook  |  Październik 11, 2020

Niedawno miałem operację zaćmy w marcu 2020 r. i była to ogólnie najlepsza usługa, na jaką mogłem kiedykolwiek liczyć. Zostaliśmy serdecznie przyjęci, Każda osoba przedstawiła się Wam i poprowadziła, co się dalej działo, Tak więc bardzo dobrze zorganizowana i przebiegła bardzo sprawnie. Byłem całkowicie zachwycony otrzymaną obsługą. Całkowicie ufałem dr Kent Kirkowi i jego personelowi chirurgicznemu. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od KK  |  Źródło: Facebook  |  Październik 11, 2020

Bardzo profesjonalna obsługa na najwyższym poziomie. Przyjazny personel Znakomici lekarze. Nie mogłabym być bardziej zadowolona z operacji zaćmy i obserwacji! Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od RF  |  Źródło: Facebook  |  Październik 11, 2020

Dr Carter Kirk wykonał operację zaćmy na obu moich oczach. Już rano po pierwszej operacji wiedziałam, że się udała. Nie mogłam się doczekać operacji drugiego oka. Żadnych komplikacji... Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od MA  |  Źródło: Facebook  |  Październik 11, 2020

Miałem operację zaćmy z użyciem soczewek wieloogniskowych w obu oczach. Po raz pierwszy od 20 lat widzę bez okularów! Joyce pomogła w przygotowaniu zabiegu i poinformowała mnie o kosztach z góry, aby nie było niespodzianek w dniu zabiegu. Pielęgniarki i anestezjolog wysłuchały moich obaw i pomogły mi poczuć się komfortowo i swobodnie przed zabiegiem. Po zabiegu odczuwałem bardzo mały dyskomfort. Wizyty kontrolne były łatwe do umówienia i upewniły mnie, że wszystko poszło dobrze z moim zdrowiem. Jestem za miesiąc i jestem całkowicie zadowolony z mojego wyniku! Gorąco polecam Kirk Eye Center! Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od CS  |  Źródło: Facebook  |  Październik 11, 2020

Miałem operację zaćmy ponad rok temu i wahałem się, czy napisać recenzję, dopóki nie wiedziałem, czy będą jakieś komplikacje w przyszłości. I nie było żadnego! Operacja zaćmy była jednym z najlepszych prezentów, jakie sobie podarowałam. Od lat zmagam się z okularami do czytania, a w wieku 73 lat mój wzrok stawał się coraz bardziej zamazany, a wszystko wyglądało po prostu trochę bardziej mglisto i ponuro. Założyłem, że to mój wiek, ale umówiłem się na spotkanie z doktorem Kentem Kirkiem, żeby się upewnić. Był bardzo miły i łatwy do rozmowy, a po przetestowaniu powiedziano mi, że mam zaćmę, a on zalecił operację. Powiedział też, że jestem dobrym kandydatem do korekcji wzroku, chociaż Medicare ubezpieczy tylko podstawową operację. Na emeryturze mam bardzo napięty budżet, więc nie była to łatwa decyzja. Ale zaryzykowałem, włożyłem to na kartę kredytową i liczyłem na najlepsze. Byłem pod ogromnym wrażeniem dogodnego i systematycznego sposobu przeprowadzenia całej procedury. Nie było czekania - kiedy wszedłem, byli dla mnie gotowi. Nie czułam bólu, dyskomfortu i byłam gotowa wrócić do domu za mniej niż pół godziny. Już pierwszego dnia byłem zdumiony, że mogłem widzieć wyraźnie bez okularów, a zamiast zwykłego odbarwienia na całym moim otoczeniu, zobaczyłem więcej bieli, więcej błękitów, mniej szarości i brązów. Okres rekonwalescencji trwał tylko kilka dni i również był bezbolesny - wystarczyło rutynowe zakraplanie przez pewien czas. Jestem teraz w połowie lat 70-tych, a kiedy odwiedzam moje 45 i 50-letnie dzieci, co kilka minut sięgają po okulary do czytania, a ich mama ma doskonały wzrok! Od tego czasu nic się nie pogorszyło i gorąco polecam tę wyjątkową klinikę okulistyczną. I ani przez chwilę nie żałowałem, że muszę za to zapłacić kartą kredytową. Carol Strunc Westchester, Illinois Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od RR  |  Źródło: Facebook  |  Październik 11, 2020

Właśnie miałem operację zaćmy. Gorąco polecam Kirk Eye Center! Nie mogę wystarczająco pochwalić Kirk Eye Center w Gurnee i NovaMed Center w River Forest!. Obaj są profesjonalistami i wykonują niesamowitą robotę, informując Cię i zrelaksowanym na temat procedury. Sprowadzają proces do choreografii nauki. Każdy dział. i każda osoba jest profesjonalna, potrafi odpowiedzieć na każde pytanie, zabiera z tobą czas, ale też go nie marnuje. Dr Scott Kirk jest wspaniały, podobnie jak Michelle w biurze Gurnee. Jeśli powiedziano ci, że potrzebujesz operacji zaćmy, podjął dr Scott Kirk w Gurnee i River Forest - nie będzie ci przykro. Dzień po operacji w lewym oku miałem 20-25 lat – wszystko było jasne i wyraźne. Niezwykłe od dnia przed operacją, moje lewe oko ledwo widziałam, wszystko było zachmurzone, jak we mgle. Tak .... 5 gwiazdek dla Kirk Eye Center i dr Scotta Kirka i zespołu!!!! Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od MB  |  Źródło: Facebook  |  Październik 11, 2020

Od wielu lat chodzę do Kirk Eye Center, aby zadbać o moje oczy. Mają najlepszą możliwą kadrę, są troskliwi i profesjonalni. Właśnie przeszłam drugą operację zaćmy i jako pierwsza przebiegła bez zakłóceń dzięki doskonałej obsłudze. Gorąco polecam usługi świadczone przez Kirk Eye Center. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od JA  |  Źródło: Facebook  |  Październik 11, 2020

Niedawno przeszłam operację zaćmy wykonaną przez dr Cartera Kirka na obu oczach, a wyniki zmieniły moje życie. Moja wizja jest najlepsza w całym moim życiu. Jeszcze raz zobaczę piłkę golfową na torze wodnym. Dr Carter Kirk wykonał fantastyczną robotę, a także sprawił, że czułem się komfortowo podczas obu operacji. Bardzo polecam Dr Kirka (Carter), jest tam wielu Kirków. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od JE  |  Źródło: Facebook  |  Październik 11, 2020

Miałam operację zaćmy z wszczepionymi soczewkami laserowymi i wieloogniskowymi (Symphony) i jestem zachwycona rezultatami. Po raz pierwszy od ponad 55 lat widzę wyraźnie, kiedy rano otwieram oczy bez szukania okularów. Nigdy w życiu nie widziałem lepszych, nawet z soczewkami korekcyjnymi. Otrzymałem bardzo dobrą opiekę i gorąco polecam ich do tego zabiegu. Więcej

5.0
DAPI
Recenzja od PT  |  Źródło: Facebook  |  Październik 11, 2020

Miał operację zaćmy. Odwiedzam ich w Gurnee, ale zapewniają transport do centrum chirurgicznego oddalonego o 30-40 minut. Świetna obsługa. Personel i drs są naprawdę mili i odpowiadają na wszystkie moje pytania i zmartwienia? Więcej

*Indywidualne wyniki nie są gwarantowane i mogą się różnić w zależności od osoby. Obrazy mogą zawierać modele.